Opnør Svømmeklub
Hjelmallé 3
6200 Aabenraa
 

Historie


Svømmeklubben Opnør har eksisteret i mere end 40 år og stammer helt tilbage fra den gang, hvor man svømmede i Aabenraa Fjord.

Navnet “Opnør” er Aabenraas oprindelige navn. Aabenraa betyder “Opnør ved Å”, hvilket hentyder til, at byen blev anlagt på den del af landsbyen Opnørs jord, der lå ved åen. Det vides ikke længere nøjagtigt, hvor landsbyen Opnør lå, men da navnet betyder “åben strandbred”, er det rimeligt at antage, at gårdene lå et sted på den morænelersbanke, der i dag udgør den centrale del af Aabenraa. I takt med at købstaden voksede frem, fik landsbyen navnet “Gammel Opnør,” og langsomt forsvandt den i en sådan grad, at det ikke længere vides præcist, hvor den lå.

Ildsjæle i og uden for bestyrelsen
Klubben har altid været kendt for at satse både på bredden og konkurrencen. Fx har en af ildsjælene i klubbens bestyrelse, Preben, haft stor succes med at opbygge grundstenene i klubben, nemlig Opnørs Svømmeskole, hvor mere end 170 børn hver lørdag lærer at svømme via leg og sjov. Flere ildsjæle har taget over, når svømmeskolens børn var klar til at prøve kræfter med konkurrenceafdelingen, og klubbens formand er fx engageret i klubbens elitesamarbejde. Ved siden af bestyrelsen har vi en gruppe af forældre, der har fået frie hænder til at lave sociale aktiviteter med svømmerne, og uden deres engagement og lyst ville svømmerne ikke få det tætte fællesskab, der kendetegner en sund klub.

Trænere på kanten og i vandet
Vores trænere er yderst kompentente og har taget kurser både i DGI og Dansk Svømme Union. Trænerne er med til at skabe den røde tråd i klubben, så oprykning sker, når svømmeren er klar, og uden at en øget træningsmængde betyder skader eller for mange nederlag. De hjælpetrænere, vi bruger i Svømmeskolen, er selv svømmere i konkurrenceafdelingen, og det har den win-win effekt, at de stadig kan huske, hvordan det var, da man skulle lære at svømme, mens børnene i svømmeskolen ser op til hjælpetrænerne og samtidig kan se, hvad svømning kan føre til.

Svømmere, der bryder bølgerne
Der er ikke noget mere livsbekræftende end at møde et barn i svømmeskolen, der første gang er lidt utryg og så bare 2 gange efter springer i fra kanten med et hvin af fryd. Når man er tilknyttet klubben (som træner, bestyrelse eller frivillig), så kan man heller ikke undgå at blive stolt over selvsamme svømmer, når han eller hun rykker fra begynder til let øvet, fra svømmeskole til k-afdeling, eller vinder sin første medalje.
Alle svømmere i Opnør er unikke mennesker, og der er plads til alle, bare man har lysten til at svømme eller bevæge sig i vand.

 

Bliv medlem
Info tekst
Bliv medlem

Sponsorer


Kalender
Besøg vores side
Opnør Svømmeklub | Hjelmallé 3 | 6200 Aabenraa | Mail: opnoer.bestyrelsen@gmail.com